Överboda 60 905 88 Umeå

Friggebod


Friggeboden - Inga konstigheter, bara möjligheter!

Ja, det är faktiskt så att det finns obegränsat med möjligheter med en friggebod, samtidigt är det både enkelt och funktionellt. När du beställer hos oss är du dessutom garanterad en friggebod av högsta kvalitet.

Ett hus med många användingsområden

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan använda en friggebod till. Kanske behöver du en gäststuga när du får besök? Extra förvaring för dina verktyg? En värmande bastu? Eller så skaffar du dig en privat sfär där du kan bygga modellflygplan i lugn och ro! Möjligheterna är obegränsade!

Friggeboden ger dig extra utrymme - Snabbt och enkelt

Oavsett anledning så är faktiskt friggeboden perfekt när du vill ha lite extra utrymme. Friggeboden är helt enkelt vår tids snickerboa - Fast betydligt mer ombonat och utan krav på att behöva tälja träfigurer dagarna i ända.

Ni ser, med en friggebod så slipper du allt krångel med bygglov. Du skaffar dig smidigt och enkelt en alldeles egen fristad att inreda och använda till just det som DU vill.

Så, slipp känslan av vemod - Skaffa friggebod!

Fler bilder på våra friggebodar hittar ni här

Viktig information om Friggebod

Med friggebod menas i Sverige en fristående komplementbyggnad vars byggnadsarea först fick uppgå till högst 10,0 kvadratmeter men som 2008 höjdes till 15,0 med högst 3,0 meter till taknocken.

Från den 1 januari 2008 är antalet bodar inte begränsat till två som tidigare och arean avser den sammanlagda arean för alla friggebodar på en fastighet. Friggeboden kräver inte bygglov om den uppförs på tomt som är bebyggd med ett eller tvåbostadshus, men får inte uppföras närmare än 4,5 meter från grannens tomtgräns utan dennes medgivande.

Friggeboden måste också uppfylla lagens grundläggande krav på byggnader, till exempel att friggeboden skall ha en form och färg som är estetiskt tilltalande, inte får medföra fara för trafiksäkerheten eller annan fara och att den inte får medföra betydande olägenheter för grannar i omgivningen.

Enkel beställning och leverans av friggebod

Vi tillverkar friggebodarna på vår anläggning i Umeå, och levererar stugorna med lastbil till nästan hela landet. Vi kör upp mot 140 mil från Umeå.

Tänk bara på att du som kund är själv ansvarig för att traktor finns tillgänglig för lossning. Det behöver också finnas farbar väg för lastbil, så att vi kan komma fram och leverera friggeboden.

Hemleverans i nästan hela Sverige. Se vår leverans-tabell för att se om vi kör till dig.